ΚΕΦΑΛΑΙΟ 24 / ΟΜΜΑ / ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΣ

Το τρίο ''Κεφάλαιο 24'' σχηματίστηκε το 1982 στα Ιωάννινα από τους: Αντώνη Λιβιεράτο, Βαγγέλη Μπουλουχτσή και Περικλή Μπουλουχτσή.

Το γκρουπ που δανείστηκε το όνομα του από το ομότιτλο τραγούδι του Syd Barrett, Chapter 24, κινείται χωρίς κανέναν αυτοπεριορισμό από την τραγουδοποιία στην οργανική μουσική, από τη σύνθεση στον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό και αντίστροφα. Ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες της μουσικής τους, οι τρεις μουσικοί χειρίζονται μία μεγάλη ποικιλία φυσικών (ακουστικών και ηλεκτρικών) και ηλεκτρονικών οργάνων χρησιμοποιώντας παράλληλα και λιγότερο συμβατικές ηχητικές πηγές όπως τυχαία αντικείμενα (found objects) και μαγνητοταινίες (tapes). Η μέχρι τώρα δουλειά τους περιλαμβάνει τραγούδια, ambient μουσική, ηλεκτροακουστικά-πειραματικά έργα, μουσική γιά τον κινηματογράφο και άλλα.

Το Κεφάλαιο 24, έχει μέχρι στιγμής κυκλοφορήσει: Tin Invaders(LP, Album 1988), Το Ευρετήριο των Συμπτώσεων (CD, Album 1995), Drop-in/Drop-out (2xCD, Album 2007), The Red Giant Meets The White Dwarf μαζί με τον Philippe Petit(CD, Album 2011) και Μέρες Αργίας(LP, Comp, Ltd, Num, Blu 2013).

Σαν ΟΜΜΑ ο Βαγγέλης και ο Περικλής Μπουλουχτσής υπογράφουν μουσικά τα: Ιχνογραφία (2001) και Ιδίοις 'Ομμαση (2007) από την Ankh Productions.

Ο Αντώνης Λιβιεράτος από το 1997 που εμφανίζεται στη δισκογραφία και ως "σόλο" καλλιτέχνης έχει μέχρι σήμερα στο ενεργητικό του 4 προσωπικούς δίσκους: Το Τεράστιο Κίτρινο Πράγμα (1997), Κόκκινος Ουρανός (1999), Το Πλαστικό Κουτί (2000) και Mother Tongue (2002), όλοι στην ετικέτα Hitch Hyke.

Τα επόμενα χρόνια συνεισφέρει άλλοτε με την ιδιότητα του παραγωγού, άλλοτε του μουσικού κι άλλοτε και με τις δυο μαζί, σε πολλούς δίσκους άλλων μουσικών, ενώ για μια περίπου διετία 1998- 2000 ήταν και μέλος του γκρουπ Sigmatropic (Random Walk, Sixteen Haiku & Other Stories, Dark Outside). Από τον Ιούνη του 2000 μέχρι την άνοιξη του 2003 υπήρξε μέλος των Illegal Operation. Σ' αυτό το διάστημα το γκρούπ εκτός απο την πλούσια συναυλιακή δραστηριότητα, κυκλοφόρησε τα cd: Space Boogie, Careless Love, Blue Project και The Bust.
 


Από τον Μάρτη του 2004 μοιράζει την δημιουργική του ενέργεια στους DR. ATOMIK και το ξανά δραστήριο "Κεφάλαιο 24".


Συνεντεύξεις: avopolis.gr

Βιογραφικό: t-short.gr
Εδώ οι σπάνιες κασέτες, Έγχρωμο Γάλα και Κεφάλαιο 24 που κυκλοφορήσανε το 1986 σε λίγες κόπιες.


Σχόλια