INSOMNIA BAND

Οι Insomnia Band δημιουργήθηκαν στα Γιάννενα το 1987 από τον Γιάννη και Τάσο Σιαμούτα. Το 1988 στη μπάντα προστέθηκαν τα φιλαράκια τους Διονύσης Ξαξίρης και Τάσος Τζομάκας.

Tο τελικό σχήμα ήταν: Γιάννης Σιαμούτας: μπάσσο/φωνητικά, Διονύσης Ξαξίρης: φωνή/κιθάρα, Τάσος Σιαμούτας: κιθάρα/φωνητικά, Τάσος Τζομάκας: ντράμς.

Οι επιρροές της μπάντας ήταν ένα μείγμα διαφόρων ροκ μουσικών ειδών. Απο την αρχή της δημιουργίας των Insοmina Band το συγκρότημα είχε δείξει την προτίμηση του στα live, γιατι μονό έτσι μπορούσε να αποτυπωθεί σωστά το ύφος και το δέσιμο τους σαν συγκρότημα. Για αυτό και δεν έγινε ποτε ουσιαστικά μια σοβαρή προσπάθεια αποτύπωσης της μουσικής τούς. H αρχή έγινε το 1991 στο club Disorder που παίζαν για αρκετούς μήνες, από εκεί και έπειτα σχεδόν σε όλους τους rock χώρους των Ιωαννίνων με τουλάχιστον 5 με 6 εμφανίσεις το χρόνο. Η καλύτερη παρουσία τους ηταν στο "Thing Green Festival" που έγινε το 1995 στα Γιάννενα με συμμέτοχες όπως Ξύλινα Σπαθιά, Active member, Μπαμπής Στόκας κτλ. βέβαια δεν μπορούν να ξεχαστούν οι σχεδόν μόνιμες εμφανίσεις της μπάντας με τις Μουσικές Διαταραχές και τους Fuzzy Nerds.

Επικοινωνία-info: facebook και reverbnation.

Σχόλια