Μεταλλακτικοί Επικίνδυνοι


Οι Μεταλλακτικοί Επικίνδυνοι δημιουργήθηκαν στα Γιάννενα το 1983, σε μια εποχή που στη συγκεκριμένη πόλη υπήρχε έντονη underground σκηνή. Την ίδια εποχή στην ίδια πόλη είχαν ξεκινήσει και οι Κεφάλαιο 24, ενώ στη Θεσσαλονίκη οι Τρύπες ξεκινούσαν επίσης τις πρώτες τους πρόβες.

Τότε μέλη των Μεταλλακτικών δημιούργησαν μια εντελώς ανεξάρτητη εταιρεία ηχογραφήσεων και διανομής της μουσικής των συγκροτημάτων της πόλης των Ιωαννίνων τη ΒΑΡΚΑ RECORDS Ε.Π.Ο. (Εταιρεία Περιορισμένης Ορατότητας). Η "εταιρεία'' αυτή κατά βάση παρήγαγε δύο ολοκληρωμένα έργα (σε κασέτα φυσικά): το ένα ήταν το ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ των Μεταλλακτικών (ολόασπρο εξώφυλλο με κόκκινο σταυρό στη μέση) και το οποίο περιελάμβανε όλες τις ηχογραφήσεις του group στην αρχική πολυμελή του σύνθεση και το δεύτερο ήταν η συλλογή με τίτλο 0651 (από τον τότε τοπικό τηλεφωνικό κωδικό κλήσης), στην οποία συλλογή περιλαμβάνονταν κομμάτια από τους Μεταλλακτικούς, τους Κεφάλαιο 24, τους Έγχρωμο Γάλα κ.α. Και οι δύο αυτές κασέτες είχαν κυκλοφορήσει σε 200 περίπου αντίτυπα και είχαν προωθηθεί εκτός από τα Γιάννενα και στην Αθήνα, τη στιγμή αυτή αποτελούν εξαιρετικά σπάνια συλλεκτικά κομμάτια για όποιον τις κατέχει. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τότε εκπομπή του Αργύρη Ζήλου "Απόηχοι" είχαν παρουσιαστεί σε μια κοινή εκπομπή από μισό χρόνο το κάθε group, οι "Μεταλλακτικοί Επικίνδυνοι" και οι "Τρύπες". Οι Μεταλλακτικοί, με άπειρες δυσκολίες, κακοτυχίες και αναβολές, ηχογραφούν τελικά το Heavy Mental LP (1991) και συνεχίζουν να δίνουν συναυλίες σε πολλές πόλεις στη Ελλάδα. Υπήρξε το πρώτο group το οποίο έπαιξε στον (τότε νέο) συναυλιακό χώρο του "ΑΝ" και το 1987 μαζί με τις Τρύπες παίζουν στο Ρόδον. Μετά από 2 χρόνια και με την προσθήκη ενός δεύτερου κιθαρίστα, ηχογραφούν άλλο ένα LP, το οποίο όμως δεν κυκλοφόρησε ποτέ, αντιμετωπίζοντας ανυπέρβλητα προβλήματα διανομής και συνεννόησης με τις ελάχιστες ανεξάρτητες τότε δισκογραφικές εταιρείες. Το group έδωσε την τελευταία του συναυλία στα Γιάννενα, απ΄όπου είχε ξεκινήσει, μαζί με τους Last Drive και τα μέλη του ακολούθησαν έκτοτε διαφορετικές πορείες το καθένα.

Τα μέλη της μπάντας ήταν: Διονύσης Πάνος - φωνητικά, Αλέκος Παπαδόπουλος - κιθάρα, Κώστας Σταυρόπουλος - μπάσο, Σταύρος Σταυρόπουλος - τύμπανα.

Σχόλια

  1. Σοβαρά τώρα, υπάρχουν μεταγενέστερες ηχογραφήσεις απο Μεταλλακτικούς που δέν έχουμ' ακούσει ακόμα;!... Ε πώς θα γίνει;

    (τί τραγουδάρες θέ μου στο χέβι μένταλ...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου